Над 2000 русенци на възраст от 3 до над 70 години се включиха в най-масовата проява в спортния календар на Русе – лекоатлетическия крос на „Нетуоркс България“.

 На старта „рамо до рамо“ застанаха учители и ученици, родители с децата си. В колоната бяха и десетина майки с детски колички. За пръв път тази година сред участниците имаше представител и на четириногите – 4-годишен златен ретривър, който заедно със стопанката си пробяга 900-метровата дистанция.

Най-младият участник беше 3-годишния Иво, който получи от организаторите специален възпоменателен медал. Медали получиха и първите трима във всяка възрастова група.
Въпреки че за учениците имаше специални възрастови групи, не бяха малко тези, които за втори път застанаха на старта в „общата“ група, за да подкрепят преподавателите си, които за разлика от предишни години, когато се занимаваха основно с организиране на възпитаниците си, този път също пробягаха разстоянието.
Тази година бягането премина под мотото „Живей активно”, с пожеланието на организаторите всички да използват най-активно летните дни за повишаване на физическата си дееспособност и укрепване на здравето си.
Тъй като водещ в проявата е олимпийският принцип – участието, всички участници получиха от организаторите фланелки с логото на бягането. Много от участниците си тръгнаха и с допълнителни награди, осигурени от спонсорите на мероприятието (маратонки Hi-Tec специално от магазин “Яко”). Всички до един получиха и традиционната възпоменателна фланелка.
Великолепна проява, която ще спомогне за привличането на повече млади хора към системни занимания и спорт, категорични бяха всички.

Източник: http://ruse-news.com

Етикети:, ,