ЕТАПНО – ЕДНОВРЕМЕНЕН  МАРАТОН’ 2011

по европейски пешеходен маршрут “Е-3” от връх  Ком до нос Емине уникално преодоляване на гигантската дистанция от 700 км с над 100 върха на най-дивния, величествен и  емблематичен    за България и   Балканите планинарски  маршрут


Избери своя етап и стани част от събитието!

  • 21.05. – достигане до началните пунктове на 14–те етапа на маратона
  • 22.05. – 05 часа старт на 15–те групи от по ~ 6 души, в т.ч. група „I” от вр.  Ком
  • 22.05. – от 05 до около 18 часа – изминаване на 14–те етапа и завършване на преходите, в т.ч. достигане на нос Емине от група  „XV”

До началните пунктове за 15-те етапа и от пунктовете, където етапите завършват, участниците ще бъдат транспортирани с автобуси.
Разходите за пътни са за сметка на организаторите.

Преди стартиране 15-те групи приемат по една от съставните части на специалния ритуален макет „Е-3”-КОМ ЕМИНЕ , а при завършването на 14 от етапите в съответните 7 пункта за среща, се извършва ритуално свързване на 14-те отделни в 7 сдвоени части на макета.

При стартирането от вр. Ком, в низша на съставна част „I” на макета ще се поставят малки скални отломки. При финиширането на нос Емине в пригодения капсул на съставна част „XIV” на макета ще се налее морска вода. По-късно, на специална церемония в Русенски университет „Ангел Кънчев”, се извършва свързване на седемте сдвоени и финалната  XV-та част в цялостния макет „Е-3”- КОМ ЕМИНЕ.

В маратона могат да вземат участие студенти, преподаватели и служители от РУ „Ангел Кънчев, други настоящи и бивши  членове на СТПД „Академик”, ученици, съмишленици и планинари от други дружества, сдружения и клубове.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПИСВАНЕ:

Русенски университет „Ангел Кънчев” –  СТПД „Академик” корпус 6.114, тел. 082 888 660, 0882 96 6369, 0885 33 5004, е-mail: academic@uni-ruse.bg

с подкрепата и съдействието на Студентски съвет  на РУ „Ангел Кънчев”,  БЪЛГАРСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪЮЗ, ХДИ застраховане, Дирекция ‘Национален парк Централен Балкан’, Спортен магазин Яко


Етикети: