Блог на магазин ЯКО
Спорт и Туризъм

Нови публикации

Архиви

Календар

август 2018
П В С Ч П С Н
« авг    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Следете ни в:

магазин Яко в Facebook магазин Яко в YouTube Блогът на магазин ЯкоМагазин Яко в Twitter

 

април 29th, 2011 | in Статии | Leave a comment

Лятото наближава и всички искаме да влезем във форма. Защо да се измъчваме с диети, които не стига че са трудни за спазване, а дори са и вредни. Ние от спортен магазин ЯКО Ви предлагаме да се погрижите за себе си като използвате някой от нашите уреди за отслабване и за поддържане на добра форма. Ето и нашите предложения:

  1. Кростренажори - може би най-добрите уреди за отслабване
  2. Велоергометри - нарежда се веднага след кростренажорите
  3. Бягаща пътека – бягането си е класика, но за разлика от предните 2 уреда, тези заемат повече място и са по-скъпи
  4. Степери - малки, практични и лесни за употреба, на ниска цена

Не оставяйте лятото да Ви “хване не подготвени”, влезте във форма, бъдете здрави!

отслабване

Етикети:, , , ,

юли 2nd, 2010 | in Статии | Leave a comment

Най-ефективно е бягането в парка или на бягаща пътека. Резултатът от един крос зависи не само от скоростта и изминатите километри, но и от вида и постройката на бягането, от това как е проведено – с какво съотношение между дължина и честота на крачката, по какъв наклон и терен. Бягането с по-дълга изисква по-мощно оттласкване и участие на мускулите разгъвачи на долните крайници, а това води до по-бърза изморяване. Важно е как се стъпва - на пета, цяло ходило или на предната му част. Ниската скорост предполага посрещане на земята с пета. Това налага да се използват подходящи маратонки.

.

Бягането срещу наклон активира повече мускулите по задната част на седалището, а по наклон – на предната част на бедрата.
Трябва да знаете, че бягането на пътека поставя по-малки изисквания към участващите мускули и опорно-двигателния апарат, отколкото бягането по трасе. Това се дължи на движещата се назад лента и в тази връзка възможността за поддържане на подходящата позиция на тялото, без да е нужно толкова мощно оттласкване. Реакцията на опората на оттласкващия крак при бягането върху движещата се лента е по-малка от тази при оттласкването от статична, твърда опора. Затова ако можете да бягате навън, го правете, а бягаща пътека използвайте по-рядко.

.

Нещо много важно за тези, които смятат да се сдобият с бягащата пътека – на какви условия трябва да отговаря професионалната бягаща пътека:
1. Стабилност - Трябва да е масивна и тежка
2. Мощност -  Моторът й трябва да е АС и минимум 3.5 конски сили.
3. Мекота и еластични качества на постамента, върху който се движи лентата.
4. Безопасност -  Задължително е наличието на стоп-бутон на удобно за трениращия място.
5. Промяна на наклона - добрите пътеки трябва да притежават възможност за промяна от 0° до+ 7°. При най-добрите диапазонът е от -5°до -22°.
6.Наличие на програми -  Освен ръчното регулиране на показателите,скъпите професионални пътеки предлагат програма за тестиране и допълнителни  програми с различна насоченост.
7. Здравина - Винаги се интересувайте какви гаранции дава производителят.
8. Сервизно обслужване – Може ли производителят да достави бързо резервни части.

.

Всичко това можете да намерите в спортен магазин inSPORTline с 5 годишна гаранция

Етикети:,